Merhaba arkadaşlar, önceliklere herkese selamlar. Bu konumuzda hotkey sorunu yaşayan arkadaşlara bazı çözümler ürettim. Aslında çözümler voobly desteğinde olup herzaman ulaşabiliceğimiz fakat dikkat etmediğimiz şeyler :) . Hepinize önerim olarak öncelikle Voobly AoC Mods sayfasını ziyaret etmenizdir. Bir çok işinize yarayan modları indirebilirsiniz. Modları yükleyebilmek için aşağıda verdiğim linklere tıklayın ve kullanıcı adı şifreniz ile siteye giriş yaptığınızdan emin olun. Sonra tek yapmanız gereken "Download Now" butonuna basmak daha sonra karşınıza bir pencere çıkıyor ordanda "Uygulamayı Başlat" diyoruz ve yükleniyor. Silmek içinse "Uninstall" seçeneğine tıklıyoruz. Modu yükledikten sonra odaya tekrar çıkıp girin ve "Mods" kısmında göründüğüne dikkat edin.

AoC Mod Sayfası : http://www.voobly.com/games/view/13/Game-Mods

1. AoC Hotkeys

Bunlar bildiğimiz orjinal hotkeyler, aslında bunu pek indirmenize gerek yok. Çünkü normal oyundada bu hotkeylere sahibiz fakat bunu koymamın sebebi şu; AoFE denemek isteyen AoC oyuncuları AoFE yamasını yüklediklerinde ve AoFE lobisine girdiklerinde hotkeyleri AoFE gibi oluyor bu yüzden zorluk çekiyorlar ama bu modu indirerek AoC hotkeyleriyle AoFE oynayabilirler.

AoC Hotkeys : http://www.voobly.com/gamemods/mod/45/AoC-Hotkeys

You must login into Voobly to view image


2. AoFE Hotkeys (HD Edition Hotkeyleri)

Arkadaşlar bu hotkeyde AoFE hotkeyleri. Yukarıda bahsettiğim gibi AoC de farklı hotkeyler olduğu için AoFE oynayan arkadaşlar zorluk çekebilir. AoC oynarken AoFE yani HD hotkeylerini kullanabilirler bu mod yardımıyla. (aslında AoE HD Edition ve AoFE nin hotkeyleri aynıdır. Bunun sebebi ise orjinal olarak steam dan satılan oyunun bütünleşik olmasıdır. HD+Forgotten şeklinde.) Kısaca söylemek gerekirse hotkeyleriniz HD gibi oluyor.

AoFE Hotkeys : http://www.voobly.com/gamemods/mod/40/AoFE-Hotkeys

You must login into Voobly to view image


3. HD Hotkeys

HD hotkeys olarak verilen kısım ise AoE HD Editionda olan bazı extra hotkeyler vardır onları açmaktadır.Fakat bizim oyun versiyonumuz HD olmadığı için (Steamdan HD Edition alıp bir yama ile Voobly de oynamak mümkündür). HD versiyona sahip olan arkadaşlar kullanabilirler.

HD Hotkeys : http://www.voobly.com/gamemods/mod/350/HD-Hotkeys

Dipnot : Eğer Steam den satın aldığınız AoE HD Edition'a yama yükleyip Voobly üzerinden oynamıyorsanız bu kısımla pek işiniz yok.


4. Manuel Düzenleme

Manuel olarakta düzenleyebilirsiniz sanırım bunu herkes biliyordur zaten. Vooblyde odaya giriş yaptıktan sonra "Game" kısmından "Start at Single Player" seçeneğini tikleyerek oyunu başlatıyoruz. Sonra oyunun sayfası geliyor buradan "Options" kısmından "Hotkeys" bölümüne girip manuel olarakta istediğimiz hotkeyleri değiştirebiliriz.